Sky og fugl
Sky og fugl

Kyllingbryst, ramsløkkrem, saltet grønnkål og frikassesaus

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

2 stk store premium kyllingbryst fra den Stolte hane og Coop SMAK*2 kvast fersk timian½ stk hvitløk1 ss solsikkeolje2 ss smørsalt og pepperRAMSLØKKREM:1 bunt ramsløk1 dl solsikkeolje300 g mandelpoteter, skrelte3 dl melk2 ss smørFRIKASSE-SAUS:1 stk sjalottløk2 stk sjampinjong2 dl hvitvin4 dl kyllingkraft1 ss smør1 ts hvit maisenna Express1 ss estragon fersk, hakket2 ss bladpersille, hakketGRØNNSAKER:200 g grønne frosne erter, tint 100 g sukkererter, kuttes i 2 150 g grønnkål, vaskes100 g nepe, skrelles

Kyllingbryst, ramsløkkrem, saltet grønnkål og frikassesaus

Fremgangsmåte

Kyllingbryst

Forvarm en panne.
Strø på salt og pepper på kyllingbrystene. Ha i solsikke olje og brun av kyllingbrystet. Ta ned temperaturen og ha i timian og smøret. Glaser hvert 5 minutt. La dette steke i pannen til kyllingen er fra 65-67C i kjernen ca 20 min. Bruk ovn etter den er brunet om ønsket 160C ca. 15 min etter størrelse).

Ramsløkkrem:
1 bunt ramsløk
1 dl solsikkeolje
Kjøres til en smidig pure.

Kok mandelpotetene møre, hell ut vannet. Sett dem på varmen for at det siste vannet fordamper. Med en visp stamp potetene til en mos. Ha i smør og rør i melk til du har en smidig potetkrem. Smak til med ramsløk puree etter ønsket smak. Ha i salt.

Frikasse saus
Forvarm en liten kasserolle.
Skrell sjalottløken og kutt i løken og soppen i små terninger. Ha i smør i kasserollen og over medium varme brun av løken og sjampinjongen. Etter 2-3 minutter ha i hvitvin. La dette redusere til halvparten. Hell så i kyllingkraften. La dette småkoke i 5 minutter. Rør i maisenna Express og la dette kokke ytterligere 4 minutter. Sil sausen i en ny kasserolle og ha i ønsket grønnsaker.

Grønnsaker
Kok opp en kasserolle med saltet vann.
Alle grønnsakene har forskjellige størrelser og krever forskjellig koketid.
Forvell(forkok) og avkjøl i kald vann, ertene i 1 minutt, sukkerertene i 2 minutter og nepene til de er møre 4 minutter.
Grønnkålen stekes i slutten med kyllingbrystet. Ha på salt. Grønnsakene has i før servering, sammen med urtene.

Server gjerne med ristet brødkrum eller potetflak.

Fortell dine venner om dette: