Sky og fugl
Sky og fugl

Coq au vin ( kylling i rødvin )

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

1 stk hel, stor kylling eller 4-6 kyllinglår eller kyllingfileter fra Coop Smak forskjellen og Den Stolte HaneHvetemel krydret med salt og pepperSmør eller olje til bruning150 g bacon, i terninger150g sjalottløk200g hel sopp3-4 ss Timian4-5 Laubærblad2 ss hakket PersilleRødvin 1 flaske1/2 stk kyllingbuljong som løses i angitt mengde vann eller 4 dl kyllingkraftGodt brød eller rundstykker

Coq au vin ( kylling i rødvin )

Fremgangsmåte

 

Hvis hel kylling: parter kyllingen i omlag 8 stykker. Vend kyllingstykkene i mel krydret med salt og pepper kaste bitene i mel krydret med salt og pepper. Bruker du hele kyllinglår /filet legger du lårene direkte i den samme melblandingen.

Finn frem en stor stekepanne.

Brun bacon i stekepannen og legg det til side.

Brun sjalottløk og hel sopp hver for seg og sett til side.

Brun kyllingstykkene på begge sider, tilsett timian og laubærblad , bacon , løk og rødvin.

Rør ut kyllingbuljong i angitt mengde vann på pakken. Hell kyllingbuljongen eller evt kyllingkraft over kyllingstykkene i pannen og la det småkoke i ca. 30 min.

Legg i den brunede soppen og la det hele koke ytterligere 10 minutter.

Dryss med hakket persille og server gjerne med rundstykker eller godt brød.

Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: