Sky og fugl
Sky og fugl

Fransk Kyllinglår Confit, karamellisert sellerirot, brunet løk og morkelsaus

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

KYLLINGCONFIT:50 g salt4 stk kyllinglår1 l solsikkeolje½ stk hvitløk1 kvast timianKARAMELLISERT SELLERIROT:1 stk sellerirot, skrelt2 dl vann1 ss solsikkeolje1 ss Sherry eddik2 ss smør1 dl melksalt/pepperBRUNET LØK: 100 g småløk, skrelt2 ss solsikkeolje2 ss smørsaltMORKELSAUS: 2 stk sjalottløk, skrelt, terninger2 stk sjampinjong, skiver2 ss solsikkeolje1 kvast timian1 fedd hvitløk, revet1 ss tomat pure1 dl rødvin5 dl kyllingkraft50 gram morkler, lagt i vann, vasket godt.

Fransk Kyllinglår Confit, karamellisert sellerirot, brunet løk og morkelsaus

Fremgangsmåte

Kyllinglår confit
Forsalt lårene i 30 min til 1 time etter ønsket tidsbruk og saltpreg. Skyll av saltet og tørk lårene. Ha alt i en kasserolle slik at oljen dekker lårene og la dette småkoke(ikke frityrsteke) i Ca. 2 timer. Brunes i pannen før servering.

Karamellisert sellerirot:
Forvarm en panne.
Kutt selleriroten i terninger. Ha olje i pannen og brun av terningene. Ha så i vann. La terningene koke til de er møre. Hell ut vannet, ha i smør og så melk. Purer med stavmikser, smak til med sherryeddik og salt.

Brunet løk:
Del småløken i 2. I en panne ha i olje og brun løken godt. Mot slutten ha i smøret og glaser dem. Smak til med salt. Ved servering del løken i alle lagene, ved å presse med tommelen.

Morkelsaus:
Forvarm en kasserolle.
Ha i olje og brun av løk ,timian, hvitløk og sjampinjong. Ha i tomatpure og brun av i 1 minutt. Tilsett rødvin og reduser. Tilsett så kraften og kok i 10 minutter. Del morklene i 2 og sørg for at de ikke inneholder sand. Ha dem i sausen.
Smak til.

Fortell dine venner om dette: