Sky og fugl
Sky og fugl

Guros kylling og grønnsaksgrateng

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

800g Kyllingkjøttdeig4 dl melk2-3 ss hvetemel50g smør/margarin200g pastaplater2stk rødløk2stk purreløk2stk rød paprikaOst til topping

Guros kylling og grønnsaksgrateng

Fremgangsmåte

For barna:

Kutt opp rødløk, purre og paprika i fine strimler eller biter

Riv ost

For de voksne:

Hvit saus:

Smelt smør i en kasserolle. Pass på at smøret ikke blir brunt (da får du brun saus). Når smøret er smeltet tar du kasserollen av platen og tilsetter hvetemel. Rør sammen smør og hvetemel og tilsett en del av melken. Sett kasserollen tilbake på platen og rør godt til melblandingen er løst opp i melken.

Når melkeblandingen begynner å tykne, tilsett litt og litt melk til det er tomt. Ha kasserollen på varmen til riktig konsistens er oppnådd. Blir sausen for tykk, tilsett mer melk, blir den for tynn, rør om på varme.

Kjøttdeig:

Stek kyllingkjøttdeigen på middels høy varme til den får en brunlig farge. På slutten av steketiden kan du gjerne legge i grønnsakene med litt smør, salt og pepper.

Ha pastaplatene i en form, tilsett de stekte grønnsakene, kyllingkjøttdeigen og hvit saus.

Topp med ost og gratiner i oven til osten er gyllen (ca 20 minutter på 200 grader)

PS: Er det dårlig stemning for løk i familien kan du gjerne bytte ut med andre grønnsaker. Blomkål, brokkoli eller gulrøtter er godt egnet.

Fortell dine venner om dette: