Sky og fugl
Sky og fugl

Kristians kyllingbryst med mos

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

3-4 kyllingfileter med skinn2 ss solsikkeolje400 g mandelpotet1/2 dl rømme2 ss smør3 små rødbeter1 pakke bladsalat2 dl fløte1 dl eplejuice2 ss eplecider eddikk1/2 løk1/2 fedd hvitløkSaften fra 1 sitron.

Kristians kyllingbryst med mos

Fremgangsmåte

For Barn:

Vask og tørk salaten

Vask rødbetene, og la de voksne koke de. Se under. Når rødbetene er ferdig kokt kuttes de i fine båter eller terninger som blandes med salaten.

Vask og skrell potene, og kutt de i store terninger

For voksne:

Kok rødbetene med skallet på til de er møre

Ta de ut av vannet og avkjøl de lett. Skallet kan nå fjernes enkelt.

Kok potetterningene til de er helt møre. Hell av vannet og la de dampe av seg. Mos potetene med en gaffel og bland i rømme og smør. Smak til med salt og pepper.

Saus:

Fres finhakket løk og hvitløk i en gryte, og ha i eplejuice og eplecidereddik. Kok opp, og la det koke ned ca 50%.

Ha i fløte, og kok videre ned ca 50%. Smak til med salt og pepper og sitronsaft.

Sil sausen, og hold den varm

Stek kyllingbrystene i olje med skinnsiden ned til de er gylne. Stek de så ferdige i ovnen, i ca. 10 minutter på 180 grader -til de er gjennomstekte.

Server kyllingbrystene sammen med rødbetsalaten, potetmosen og eplesausen. Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: