Sky og fugl
Sky og fugl

Helstekt kylling med jordskokk og gulrot

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

1 hel kylling fra Smak forskjellen og Den Stolte haneSalt og pepper400g skrellede gulerøtter75g smørStekesjy fra kyllingenJORDSKOKKMOS:1 kg poteter300g jordskokk75 g smørSalt og pepperLitt stekesjy

Helstekt kylling med jordskokk og gulrot

Fremgangsmåte

Tilberedning:

Krydre kyllingen med salt og pepper, og sett i stekeovn på ca 180 grader og bruk gjerne  steketermometer. Stikk termometer inn i den kjøttfulle delen av låret.

Stek kyllingen i ca 1,5-2 timer, avhengig av størrelsen på kyllingen. Kyllingen er ferdig når termometeret viser 72 grader ved benet.

 

Skrell poter og jordskokker, og kok dem i usalted vann i ca 30 minutter- til de er helt møre. Deler du i terninger forkorter du koketiden.

Hell av vannet, og damp de tørre.

Jordskokkmos:

Mos poteter og jordskokker sammen med 75 g smør. Tilsett litt av stekesjyen fra kyllingen, til du har en myk og Kremet konsistens. Smak til med salt og pepper

Møre, smørstekte gulrøtter:

Ha ca 75 g smør i en panne sammen med gulerøttene. La dem steke til de er gyldne. Ha i litt stekesjy, og la koke inn til gulrøttene er møre og har har en kraftig smak.

La kyllingen hvile noen minutter før du begynner å dele den. Begynn gjerne med å skjære filetene av brystkappen, og del av lårene i leddet. Dander på fat og server kyllingen sammen med potet og jordskokkmos og gulerøtter.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: