Sky og fugl
Sky og fugl

Helstekt kyllingbryst med fennikel

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 2-4 personer.

OVNSBAKT FENNIKEL OG SJALOTTLØK:2 stk fennikel4 små sjalottløk2 fedd hvitløk1 dl olivenolje½ potte timian2 ts flaksaltKYLLING:2-4 kyllingbryst med skinn2 ss solsikkeolje50 g smør2 hvitløksfedd1 neve timianAPPELSIN- OG INGEFÆRSAUS:4 dl ferskpresset eller kjøpt appelsinjuice1 liten ingefær, i grove terninger250 g usaltet smør i terningerskallet fra 1/2 appelsin

Helstekt kyllingbryst med fennikel

Fremgangsmåte

Ovnsbakt fennikel og sjalottløk:

Vask fennikelene godt,  ta vekk «gresset» og kutt i ca 1 cm brede skiver.  Spar «gresset»  og bruk dette til pynt senere.

Legg i en ildfast form, og ha over sjalottløk, hvitløk olivenolje, timian og salt.

Bak på 180 grader i ca 30 minutter- til fennikelen er mør.

 

Kylling:

Krydre brystet med salt og pepper. Stek med skinnsiden ned i varm stekepanne med 2 ss nøytral olje i Ca 1 minutter. Snu fileten, ta pannen vekk fra platen og ha i smør, hvitløksfedd og timian. Og stek i Ca 2 minutter, mens du øser med det varme smøret.

Stek filetene med skinnsiden opp i stekeovn, ca 10-15 minutter på 180 grader, til brystet er gjennomstekt og har en kjernetemperatur på 72 grader. Bruk gjerne steketermometer for best resultat.

Appelsin- og ingefær saus:

Kok ned appelsinsaft og ingefær til det gjenstår ¼. Ta gryten av og pisk inn kaldt smør i terninger. Riv til slutt inn skallet og hold varm.

Server kylling med fennikel, løk og herlig appelsinsaus.

Vel bekomme

Fortell dine venner om dette: