Sky og fugl
Sky og fugl

Hjemmelagde kyllingkjøttboller med søtpotetmos og frisk salat

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

1 pakke kjøttdeig av kyllingfilet1 ts allehånde1/4 ts nellik1 ts kanel1 ts salt1 dl brødsmuler1 egg½ finhakket løk2 middels store søtpoteter1/2 pakke fetaost1 neve fersk koriander2 ss olivenolje

Hjemmelagde kyllingkjøttboller med søtpotetmos og frisk salat

Fremgangsmåte

Kyllingkjøttboller

Slik gjør du:
Legg brødsmuler, egg og vann i en bolle og la det svelle. Tilsett kyllingkjøttdeig, løk og krydder. Bland og rør til en jevn deig.

Rull deretter runde kjøttboller, ved å fukte hendene i litt vann, eller ved å bruke to skjeer.

Stek på middels varme i stekepanne, ca. 8 minutter, til kjøttbollene er gjennomstekt – eller brun kjøttbollene godt i stekepanne og etterstek i stekeovn.

Søtpotetmos

Slik gjør du:
Skrell søtpotetene og kutt de i terninger. Kok terningene til de er myke og mos sammen med en stavmikser. Smuldre opp fetaosten og bland den i mosen, sammen med finhakket koriander og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Salat

Slik gjør du:
Vask og kutt opp salaten i passe store biter. Skrell og kutt mango og avocado i strimler. Kutt cherrytomatene i to. Ha mandlene på en stekeplate med bakepapir og dryss tamarisausen over. Bland godt sammen og rist i ovnen på 180 grader i 10 – 15 minutter. Bland alle ingrediensene sammen og topp med litt olivenolje og sitronsaft.

Fortell dine venner om dette: