Sky og fugl
Sky og fugl

Konfitert Kyllinglår med hvitløk og ratatouille

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 2 personer.

Konfitert Kyllinglår:4 stk store kyllinglår10 fedd hvitløk½ potte timian1 ss grovt salt5 dl solsikkeoljeRatatouille:1 rødløk2 fedd hvitløk1 squash1 rød og 1 gul paprika1 aubergine1 boks hakkede tomaterFriske urter, som eks timian, rosmarin og basilikum3 ss olivenoljeSalt og pepper

Konfitert Kyllinglår med hvitløk og ratatouille

Fremgangsmåte

Konfitert Kyllinglår:

Gni inn kyllinglårene med havsalt. Legg de så lagvis i en kjele. Ha i hvitløksfedd med skall og timian, og fyll på med olje til det dekker. La Kyllinglårene trekke på svak varme i ca 2 timer, til de er gjennomstekte og møre. Avkjøl tilslutt kyllinglårene i oljen.

Ved servering varmes kyllinglårene raskt opp i stekeovn med grillelement, slik at de får et sprøtt og gyllent skinn.

 

Ratatouille:

Kutt alle grønnsakene i terninger, og stek de i en stekepanne med olivenoljen til de er blanke. Ha i hakkede tomater, og la dette småkoke i ca 30 minutter, til grønsakene er møre. Smak til med salt, pepper og friske krydderurter.

Server de konfiterte kyllinglårene sammen med varm ratatouille

Vel bekomme.

Fortell dine venner om dette: