Sky og fugl
Sky og fugl

Konfiterte kyllinglår med rødkål

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

RØDKÅL1 lite hode rødkål1,5 dl rødvin2-3 stk stjerneanis3 ss sukker100 g bringebærKONFITERTE KYLLINGLÅR4 stk store kyllinglår5 dl solsikkeolje7 hele fedd hvitløken neve timian2 ts saltPOTETTERTE2-3 store bakepoteter200g smør2 ts salt1 ts hvitt pepper

Konfiterte kyllinglår med rødkål

Fremgangsmåte

Rødkål:

Del rødkålen i 2 og finkutt den i strimler.

Ha den finkuttede rødkålen i en stor gryte sammen med rødvin, sukker, stjerneanis og bringebærene. Spar noen de fineste bringebærene til pynt.

Kok opp, og la kålblandingen koke i ca 45 minutter. Rødkålen er ferdig når kålen er mør og all vesken er kokt inn.

Potetterte

Smelt smør, og bland i salt og pepper. Skrell potene, og kutt de deretter i løvtynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.

Bland potetene og smørblandingen godt.  Legg potene lagvis 4 i godt smurte ildfaste skåler. Stek på 180 grader i ca 30 minutter, til potetene er møre og gyldne.

konfiterte lår

Ha lårene i en stor gryte som tåler stekeovn. Ha i hvitløksfedd og timian, og hell over olje slik at det dekker lårene.

Sett gryten i stekeovn på 150 grader, og la de trekke i ca 2-3 timer, til lårene er helt møre og kjøttet løsner fra benet.

Løft deretter lårene ut av fettet og ha de i en ildfast form. Stek lårene på 225 grader og grill i ca 3 minutter, til de er sprø og gyllene.

Fortell dine venner om dette: