Sky og fugl
Sky og fugl

Kryddermarinerte kyllinglår med kremet maisrøre og bacon

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

1 kg Den Stolte Hane kryddmarinerade kyllinglår1 pose mariande4 maiskolberMAISRØRE:400 g maiskjerner (gjerne hermetisert)2 skiver bacon, strimlet½ løk, hakket1 fedd hvitløk, hakket1 ss rapsolje2 dl fløte2 ss gressløk, finhakketEnkel bladsalat

Kryddermarinerte kyllinglår med kremet maisrøre og bacon

Fremgangsmåte

Sett stekovnen på 200grader- eller tenn opp grillen. Mariner kyllinglår i ønsket marinade (dette kan du også med fordel gjøre noen timer før middag- eller kvelden før). Legg lårene i en ildfast form og stek ca 30 minutter. Bruk gjerne steketermometer som du stikker inn i den kjøttfulle delen av låret. Når temperaturen når 72 grader er lårene ferdig stekt helt inn til benet

MaisrøreHvis hermetisk mais, la vannet renne godt av. Stek bacon spør i en stekepanne og la renne av på papir. Surr løk og hvitløk i olje. Tilsett maisen og fløte. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i tykkere konsistens. Topp med bacon og gressløk før servering. Hvis ferske maiskolber: Rengjør maiskolbene og kok i ca 15 minutter før du legger dem på grillen.Hvis hermetiske maiskolber – kan du legge dem rett på grillen.

Har du ikke grill tilgjengelig kan du fint grille mais i oven med grillfunksjon eller steke i stekepanne. Ha gjerne på godt smør og salt.

Server maiskolber med maisrøre, en enkel bladsalat og kylling.

Vel bekomme

Fortell dine venner om dette: