Sky og fugl
Sky og fugl

Kyllingbryst med nykål-og vårløk

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 2 personer.

BAKTE TOMATER OG SMÅPOTETER:300 g små amadinepoteter200 g cherrytomater1 dl olivenolje1 ss havsalt5 hvitløksfeddHELSTEKTE KYLLINGBRYST:2 store kyllingbryst2 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje50 g meierismør1 ts havsalt1 ts pepper5 hvitløksfedd m/skall5 stilker fersk timian/2 ss tørketNYKÅL OG VÅRLØKSKOMPOTT:0,5 dl vann1 lite hode spisskål eller nykål3 vårløk3 ss meierismør1 klype salt

Kyllingbryst med nykål-og vårløk

Fremgangsmåte

Bakte tomater og småpoteter:

Vask potene, og legg dem i en ildfast form sammen med cherrytomater i båter.
Hell olivenolje i formen og dryss over salt og kuttet hvitløk.
Bak i ca. 45 minutter ved 180 ºC til potetene er møre.

Helstekte kyllingbryst:

Krydre brystene med salt og pepper.
Stek med skinnsiden ned i varm stekepanne med 2 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje i ca. 1-2 minutter.
Snu filetene, ta pannen vekk fra platen og tilsett smør, hvitløksfedd og timian.
Stek videre i ca. 2 minutter, mens du øser det varme smøret over kjøttet.
Stek filetene ferdige med skinnsiden opp i stekeovn, ca. 10-15 minutter på 180 ºC, til brystet er gjennomstekt og har en kjernetemperatur på 72 ºC. La brystene hvile noen minutter før servering.

Nykål- og vårløkskompott:

Finkutt nykål og vårløk. Kok opp vann sammen med smør i en vid kjele.
Vend forsiktig alle ingrediensene sammen på svak varme til kompotten blir blank, ca. 5 minutter. Smak til med salt.

Server kyllingbryst med bakte tomater, poteter, nykål- og vårløkkompott.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: