Sky og fugl
Sky og fugl

Kyllingpai

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

BUNN:150g kaldt smørCa 7 dl hvetemelca 1 ss kaldt vannFYLL:200 g salatkylling fra Den Stolte HaneSmør til steking1 strimlet purreSalt og pepper10-12 cherrytomaterca 3,5 dl revet ostEGGBLANDING:3 egg3 dl matfløte

Kyllingpai

Fremgangsmåte

Tilberedning:

Bland smør, hvetemel og vann i en bolle og kna for hånd eller bruk en food prosessor. Ta frem en paiform eller en rund springform. Kjevle ut deigen tilpasset formen og sett. Prikk og forstek – ca 8 minutter på 200 grader.

Ha litt smør i stekepannen og surr purren myk. Tilsett kylling salatkjøtt, og stek sammen i ca et minutt. Krydre med salt og pepper. Avkjøl.

Ha kyllingblandingen og revet ost i paiskallet. Visp sammen eggeblandingen, krydre med salt og pepper og hell det i formen. Stek ved 200 ° C i ca 20 minutter, tilsett tomater og stek ytterligere 20 minutter til eggeblandingen har stivnet.

Server gjerne med en god salat!

Tips: Hakkede urter som timian, oregano og basilikum er utmerket å blande med kyllingkjøtt.

Velbekomme!

 

Fortell dine venner om dette: