Sky og fugl
Sky og fugl

Kjøttdeigspyd med couscoussalat

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

400g kyllingkjøttdeig8 spydCOUSCOUSSALAT:2 dl couscous2 dl vann eller kraft3 ss hakkede pistasjnøtter4 ss rosiner2 ss mynte2 ss koriander1 dl sprøstekt løkCHILIYOGHURT:2 dl yoghurt1 ts chilisaus½ ss dijonsennepLitt salt

Kjøttdeigspyd med couscoussalat

Fremgangsmåte

Chiliyoghurt:

Start med chiliyoghurten. Bland sammen alle ingrediensene og sett kjølig. Ønsker du å bytte ut chilisaus med fersk, ca 1/4 finhakket chili er det selvsagt mulig. finhakket.

Kjøttdeigspyd:

Rull kyllingkjøttdeigen i lange pølser, og tre de på spyd.

Bruker du trespyd bør disse legges i vann en tid før du begynner med matlagingen. Er ikke trespydene gjennomtrukket med vann kan de lett ta fyr eller bli sorte på grillen.

Grill i ca 3 min., til de er gjennomstekt.

Couscous:

Kok opp vannet eller kraften. Tilsett couscous og ha på lokk.

La det trekke i ca 15. min, og avkjøl.

Bland tilslutt i de resterende ingrediensene, og smak til med sitronsaft og salt.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: