Sky og fugl
Sky og fugl

Lun thai kyllingsalat

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

200 g kyllingfiletKRYDDERMIKS:1 stk sjarlottløk20 g ingefær3 stilker koriander1/2 stk rød paprika1 stk kinesisk hvitløk1 stilk sitrongressGRØNNSAKER:100 g brokkoli (små buketter)50 g sukkererter1/2 stk rødløk1/2 stk rød chili2 stk vårløk1 stk mango50 g friskt spinat1 bunt mynte blader2 dl kokt kald risSAUS:1 ss soyasaus1 ss sesamoljeSaften fra 1 lime

Lun thai kyllingsalat

Fremgangsmåte

Del stekt og skivet kyllingfilet (classic) opp i litt mindre biter eller strimler.

KRYDDERMIKS

Finhakk løk, ingefær, paprika og hvitløk. Knus sitrongress-stilken med baksiden av kniven slik at smaken frigis. Dersom du ikke har friske urter, kan det erstattes med tørkede. Fres dette sammen med litt solsikkeolje, vend inn stekt og skivet kyllingfilet. La dette steke i 2-3 minutter. Smak til med finhakket koriander.

GRØNNSAKER

Kok brokkoli og sukkererter i saltet vann i ca 1 min. Avkjøling i isvann. Skjær rødløk, vårløk og chili i tynne skiver. Moden mango deles i biter.

Bland alle grønnsakene med ris, soyasaus, sesamolje og lime. Vend inn mango og strimlet mynteblader. Legg kyllingen på salaten og server.

Fortell dine venner om dette: