Sky og fugl
Sky og fugl

Martins magiske kyllingboller

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 6 personer.

KYLLINGKJØTTBOLLER:800g kyllingkjøttdeig2 skiver loff eller fint brød2 egg2-3 ss basilikumsalt & pepper (ca 1 ts av hver)1 dl revet parmesanPOTETMOS:5-6 store poteter, 10-12 små (ta gjerne i litt, potetmos er så godt)2dl melk100g smørLØKSMØR^:1 stk løk300g smørPersilleTilbehør: Gulrøtter, blomkål eller brokoli

Martins magiske kyllingboller

Fremgangsmåte

For barn og voksne sammen:

Del loffskivene i små terninger og legg i en bolle med vann. La dem trekke til seg vann før du klemmer ut vannet igjen. Ha i kyllingkjøttdeigen, basilikum, salt og pepper og  revet parmesan. Bruk kjøkkenmaskin eller kna godt.

Rull den ferdige deigen til små boller og legg på bakepapir. Bollene stekes på middels høy varme i stekepanne til de har fått fin og gyllen farge for så å settes i ildfast form i stekovn mens dere tilbereder resten.

For barna:

Ha vann i en kjele og skru på komfyren slik at vannet begynner å koke.

Skyll potetene. Vi synes bare det er godt hvis skallet er på, men spør en voksen om dere skal ha skal på eller ikke.

Når vannet koker, kan mamma eller pappa hjelpe deg med å putte potetene i kjelen.

Kok potetene møre og sil av vannet, tilsett varm melk og stapp dette til en pure.

Ha i smør og rør godt. Smakes til med pepper og tilsett salt helt til slutt.

TIPS: Ha gjerne andre rotgrønnsaker sammen med potetene, så får dere en HERLIG rotmos. Pastinakk, gulrot eller kålrot er supergodt i potetmosen!

 

For de voksne:

Finstrimle løk som og stek gyllen i smør (det går helt fint an å droppe løk, men det gir ekstra god smak med synes vi!). Du kan gjerne la dette stå og surre i pannen noen minutter.

Hell løksmøret over kyllingkjøttbollene og ha over kuttet persille.

Server med potetmos/rotmos og kokte grønnsaker.

Fortell dine venner om dette: