Sky og fugl
Sky og fugl

Minipai med kylling

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

BUNN:200g kaldt smørCa 1 kg mel1-2 ss iskaldt vannFYLL:400g kyllingkjøttdeig fra Den Stolte Hane1/2 hakket løkSmør til steking3,5 dl krydret tomatsaus el krydret salsaSalt og pepperkrydder; oregano, timian,4-5 dl revet ost1 stk matfløte3 egg1 pakke cherrytomater

Minipai med kylling

Fremgangsmåte

Tilberedning:

Bland raskt deigen sammen i food prosessor eller for hånd. Trykk deigen ut i aluminiumsformer- her kan du også benytte et muffinsformbrett. Pass på at deigen går oppover kantene og ikke bare i bunnen.

Prikk deigemnene med gaffel og forstek på ca 200grader i ca 8 minutter.

Stek løken i smør, tilsett kjøttdeigen og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatsaus og smak til med urter. La det hele småkoke sammen i noen minutter. La avkjøles litt.

Legg kyllingkjøttdeig i formene og topp med revet ost og delte cherrytomater.

Visp sammen eggeblandingen, salt og pepper og hell over til slutt før du steker i stekeovn på 200grader i ca 15 minutter.

Paiene kan spises varme eller kalde – lag gjerne noen ekstra og send med barna i matpakken dagen derpå.

Velbekomme!

 

Fortell dine venner om dette: