Sky og fugl
Sky og fugl

Mormors Kyllingkjøttboller

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

400-500g kyllingkjøttdeig1 ts allehåndeEn klype nellik1 ts kanel1-1 1/2 ts saltca 1,5 dl(25 g) brødsmuler0,5-1 dl vann1 egg½ finhakket løk

Mormors Kyllingkjøttboller

Fremgangsmåte

Tilberedning:

Legg brødsmuler, egg og vann i en bolle og la det svelle. Tilsett kyllingkjøttdeig, løk og krydder. Denne oppskriften har et litt “julete” smak – vil du bytte ut nellik og kanel kan du ha i eks 1ss basilikum og 50g revet parmesan.

Bland og rør til en jevn og rull runde kylling kjøttboller, ca 25 stk. Vil du ha mindre gris på hendene kan du lage boller med to spiseskjeer.

Stek på middels varme i stekepanne, ca 8 minutter, til kyllingen kjøttboller er gjennomstekt – eller lettstek i stekepanne og etterstek i stekeovn.

Kjøttboller er enkelt å lage med barna – litt gris må påberegnes 🙂

Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: