Sky og fugl
Sky og fugl

Moussaka med kylling

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

2 aubergine (ca 750 gr)1 ts salt2-3 ss oljeKjøttsaus:1 pakke (400 gr) Kjøttdeig av Kylling fra Den Stolte HaneSalt og pepperOregano2 gule løk400 gr knuste tomater1 dl ketchup1/2 dl hakkede urter (basillikum, oregano, timian)4 dl ostesaus1 1/2 dl revet ost

Moussaka med kylling

Fremgangsmåte

 

Finn fram skjærefjøl og en skarp kniv. Skjær aubergine i tynne skiver. Strø salt over dem og la de ligge i ca 15 minutter til væsken er trukket ut. Hakk løk og stek den myk i olje. Tilsett kyllingkjøttdeigen og stek den til den er ferdig har har en lys brunfarge. Tilsett salt, pepper og basilikum, og hell forsiktig knuste tomater og ketchup over kjøttdeigen.

La dette putre i pannen i ca 5 minutter uten lokk, og tilsett urter og evt. mer krydder. Kjøttsausen bør ha mye smak, så du kan gjerne tilsette litt ekstra om smaken er svak. Husk at ostesausen gjør smaken mildere.

Finn fram stekepannen, tørk væsken av aubergineskivene og stek dem i olje. Krydre med pepper. Legg aubergineskiver, kjøttsausen og ostesaus lagvis i en ildfast form, og topp dette med et lag av en god revet ost.

Stekes i ovnen på 200° C i ca 45 min. Server gjerne med en god salat!

Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: