Sky og fugl
Sky og fugl

Stines cæsarsalat med kyllingfilet

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

2 stk kyllingfilet1 stk romanosalat eller hjertesalat4 skiver loff3 ss solsikkeolje50 g parmesanLitt grovkvernet pepper1 helt egg1 ts grov sennep1/2 fedd hvitløk2 stk hakkede ansjosfileter1 dl solsikkeolje1 neve revet parmesanSalt og peppersaften fra 1/2 sitron

Stines cæsarsalat med kyllingfilet

Fremgangsmåte

For barna:

Kutt loffskivene i biter, og ha de i en ildfast form. Ha på 2 ss solsikkeolje og litt salt.

Rens, vask og tørk salaten, og kutt eller riv den i store biter.

Når de voksne er ferdig med dressingen kan du blande den sammen med salaten i en bolle. Legg så salaten på et fat og legg på biter av stekt kyllingfilet, sprø loffbiter og dryss over med parmesan og litt sort pepper.

For voksne:

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de i panne eller ovn til de gjennomstekte. La de avkjøle seg.

Putt de ferdig kuttede loffbitene i stekeovnen, og stek på 200 grader til de gyllene og sprø. Avkjøl på bakepapir.

Lag dressingen:

Bruk en stavmikser og miks sammen egg, sennep, hvitløk og ansjonsfileter, slik at det er godt mikset sammen.  Spe så  med solsikkeoljen i en tynn stråle mens du mikser kraftig. Blandingen skal emulgere og bli tykk som en majones.

Dersom dere ikke liker smaken av ansjos, kan denne tas bort.

Bland til slutt inn parmesan og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

Fortell dine venner om dette: