Sky og fugl
Sky og fugl

Salat med grillet kylling og søtpotetfries

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 2 personer.

2 kyllingfileterCa 2 SS pesto1 stor søtpotet2 SS semulegryn1/2 pakke oppkuttet grønnkål (kjøper du hele blader kutter du selv)1 stor moden avokado1/2 grønt eple1 neve ristede mandler1/2 kopp edamamebønnerFetaostSaften av 1/2 sitron 2-3stk søtpotetOlivenolje

Salat med grillet kylling og søtpotetfries

Fremgangsmåte

Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader (gjerne varmluft med grill).
Skjær opp søtpotet i staver. Legg dem gjerne i isvann i en time hvis du har tid. Hvis ikke ruller du dem direkte i olje også i semulegryn før du danderer på stekebrett. Sett stekebrett i øvre del av stekeovnen.
Legg kyllingfileter i en ildfast form og smør på et godt lag med pesto på hver filet. Sett formen midt i ovnen å la de bake 30-40 minutter. NB; her er det viktig å følge med så kyllingfileten hverken blir tørr eller for lite stekt. Etter ca 25 minutter tar jeg de ut og kutter et lite snitt midt på sen ene for å se om den er stekt igjennom. Den skal ikke være rosa- da er den rå. Evt, legg kyllingfilet på grillen og ha på pesto når den er ferdig grillet.

Mens kyllingfiletene baker i ovnene lager du salaten og tilbereder søtpotetfries etter denne oppskriften: Du kan sette friesen inn i ovnen over kyllingen, når kyllingen har bakt ca halve tiden.

Ha grønnkål i en bolle. Kryst over sitronsaft og en klunk olivenolje. Ta avokadoen ut av skallet og bruk hendene til å mose avokadoen inn i grønnkålen. Dette gir en supersaftig og kremet dressing til salaten.

Skjær eplet i terninger og ha i salaten sammen med hakkede, ristede mandler, biter av fetaost og edamamebønner. (Edamamebønner tilberedes enkelt ved å varme bønnene i varmt vann, og presse ertene ut av skallet når bønnene er tint. Du kjøper de frossen)

Skjær kyllingfileten i tykke skiver og server sammen med salat og fries. Et hjemmebakt rundstykke er også godt ved siden av.

Fortell dine venner om dette: