Sky og fugl
Sky og fugl

Satay grillspyd med kokosdip

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

KYLLING OG MARINADE:3-4 stk kyllingfileter - skåret i skiver på langs2 ts. brunt sukker eller rørsukker2 ts. karri2 ts. limejuice4 ts. kokosmelksmå grillspyd av tre - legg spydene i bløt før du bruker dem slik at de ikke tar fyr på grillenKOKOSDIPP:1- 2 ts. thai red curry paste eller annen curry3 dl kokosmelk½ dl peanøttsmør - lag evt selv av peanøtter og olje1 dl vann2 ts. lime juice2 ts. fiskesaus eller saltsmak evt til med sukkerNUDDELSALAT150 g nudlerEn bunt reddiker1 stk agurk200 g av ulike spirer (ikke alfalfaspirer)½ - 1 stk. mizuna eller ruccola salatDRESSING:100 g søt chilisaus2 ss. lime juice2 ss. fiskesaus2 ts. sesamolje evt vanlig matolje

Satay grillspyd med kokosdip

Fremgangsmåte

Tilberedning

Skjær kyllingfiletene på langs, slik at du har lange tynne filetstykker.

Bland sukker, karri, limejuice og kokosmelk. Vend indrefileten i marinaden og la den trekke i minst en time. Legg trespydene i vann (helst i 1/2 time+). Tre kyllingfiletene på grillspyd.

 

Rør thai curry i en kjele med kokosmelk til den begynner å dufte.

Tilsett resten av kokosmelken, peanøttsmør og vann. Sausen kokes under omrøring  i ca. 3 min. på svak varme. Smak sausen med limesaft, fiskesaus og sukker.

 

Pensle kyllingspydene med olje og grill dem 2-3 min. på hver side. Har du ikke grill tilgjengelig steker du spyd lett i stekepanne 2-3 min på hver side.

 

Tilbered nudler som anvist på pakken og skyll godt i kaldt vann. Skyll reddiker, legg gjerne bitene av toppen til side og skjær dem i skiver.

 

Del agurken i to, fjern frøene og skjær i diagonale skiver. Pisk salsa, limesaft, fiskesaus og sesamolje sammen. Vend nudlene godt rundt i dressingen og tilsett de øvrige grønnsakene.

 

Håper det smaker!

Fortell dine venner om dette: