Sky og fugl
Sky og fugl

Timianstekt kyllingbryst med kantarellrisotto

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

4 stk kyllingfilet fra Dem Stolte HaneSalt og pepper1 hvitløk6 kvister fersk timianOlje og smør til stekingRISOTTO:ca 400 g risottoris2 finhakkede sjalottløk1-1 ½ liter varm buljong (kylling). Har du hvitvin kan du gjerne ha i en dl hvitvin også100g smør100g revet parmesanost (helst parmiggiano Reggiano)250 g kantareller evt annen sopp fra sesongen1 potte basilikum

Timianstekt kyllingbryst med kantarellrisotto

Fremgangsmåte

Kylling

Varm opp pannen og tilsett olje og smør. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek lett i en panne på begge sider med knust hvitløk og timian. Sett filetene på et stekebrett. Stek i 90 ° ovnen ca 20-30 minutter avhengig av størrelse. Bruk steketermometer. Hold deg inn i den tykkere delen av brystet, og når temperaturen har nådd ca 62 ° så er kyllingfiletene ferdig.

Risotto

Stek soppen brun i smør og olje. Stek løken blank i en panne med olivenolje. Tilsett risottoris og bland godt og stek lett slik at risen blir blank og fin. Tilsett en del av buljongen i pannen slik at risen dekkes med væske og stek i ca 15-18 minutter med konstant tilsyn og påfyll av buljong. Risen skal ha en klar kjerne i midten, men ikke være for harde. Avslutt med smør, ost og sopp og server umiddelbart. Risottoen skal være kremaktig og ikke klebrig.  Pynt med friske basilikumblader Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: