Sky og fugl
Sky og fugl

Urtemarinert lårfilet med persillerisotto

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 2 personer.

Urtemarinert lårfilet:600g kylling lårfilet1 fedd hvitløk1 ts salt1 neve fersk timian, basilikum og rosmarin3 ss solsikkeoljePersille risotto:300g risotto ris1 sjalottløk1 fedd hvitløk2 ss solsikke olje5 dl kyllingkraft1 dl hvitvin1 god neve fersk persille50 g parmesan50 g smørSitronsaft

Urtemarinert lårfilet med persillerisotto

Fremgangsmåte

Urtemarinert lårfilet:

Finkutt hvitløk, og bland sammen med salt og finkuttede krydderurter. Bland tilslutt i solsikkeoljen, og ha i lårfileten. La dette marinere minimum 30 minutter.

Stek eller grill lårfiletene på middels varme, til de er gyllene og gjennomstekt.

 

Persille risotto:

Stek løk og hvitløk i solsikkeolje i en gryte, til de blir blanke. Ha i risottorisen, og la denne også bli blank. Ha deretter i hvitvin, og la denne koke helt inn mens du rører kontinuerlig. Spe deretter med kyllingkraften, ca 1 dl av gangen. Vent med å ha i ny kraft før den eksisterende er kokt inn. Gjenta dette til risottoen har korrekt konsistens, ca 18-20 minutter. Ta gryten av varmen, og vend til slutt inn persille, parmesan og smør. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server lårfiletene sammen med risottoen.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: