7 GODE GRUNNER TIL Å VELGE HVITT KJØTT

Det kan være vanskelig å holde styr på hva som er sunt og ikke, hva man bør spise mer av og hva man bør spise mindre av. Men det vi vet helt sikkert, er at kylling er et godt valg for deg, sammenlignet med andre kjøttyper. Her får du noen gode grunner til å velge hvitt.

1. Klimavennlig
Det er viktig å ta vare på kloden vår. Visste du at klimaavtrykket fra hvitt kjøtt er mellom 10 og 30 ganger lavere enn for rødt kjøtt?

Les mer om bærekraft og kjøttproduksjon.

2. Rikt på vitaminer og mineraler
Visste du at kylling inneholder viktige næringsstoffer som B-vitaminer, D-vitaminer, magnesium, sink, jern og selen? Sistnevnte er svært viktig for immunforsvaret vårt.

3. Trygt
Norsk kylling er trygg og god mat. I utlandet har man problemer med sykdomsfremkallende salmonellabakterier, men fordi reglene for kyllingproduksjon i Norge er blant de strengeste i verden, har vi ikke slike problemer her.

Les mer om hvordan kyllingene lever på våre Aktive Gårder.

4. Proteinrikt
Det er flere grunner til at proteiner er viktige for kroppen vår. De hjelper oss blant annet med å bygge celler, styrke immunforsvaret og danne hormoner. En liten porsjon kylling gir deg faktisk halvparten av dagsbehovet ditt for protein!

5. Lite fett
Kylling er generelt mager mat. Ren kyllingfilet inneholder kun 1–2 % fett.

6. Sunt fett
Det lille fettet du finner på kyllingen er i all hovedsak umettet, og derfor bedre for deg enn det mettede fettet du ofte finner mye av i andre animalske produkter og prosessert mat.

7. Mørt
Andre typer kjøtt må gjerne mørnes for å ikke være seigt og hardt å tygge og fordøye. Hvitt kjøtt er mørt fra naturens side, og trenger derfor ingen mørhetsgaranti!

Fortell dine venner om dette:
Sky og fugl

Relaterte artikler

Sky og fugl