Sky og fugl
Sky og fugl

Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød

Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød

Fremgangsmåte

Mørke brioche surdeigsbrød

Om du ønsker mer tradisjonelle burgerbrød, er denne oppskriften også veldig god uten sepia blekket som farger brødene.

  • 170 gram surdeigstarter
  • 500g hvitt mel
  • 160 gram smeltet smør
  • 4 egg
  • 150 gram melk
  • 10 gram salt
  • 8 gram sepia blekk
  1. Kombiner alle våte og flytende ingredienser, bortsett fra smøret, i en bolle. Bruk en håndmikser og visp godt.
  2. Bruk deigkrok mens du tilfører de tørre ingrediensene gradvis på en lav fart.
  3. La deigen stå litt i ro før du langsomt blander smøret i deigen.
  4. La deigen heve i fire timer, der du drar og folder deigen tre ganger hvert halvtime. Etter fire timer bør deigen stå minst to timer i kjøleskapet. @
  5. Ta deigen ut av kjøleskapet og velv den over på en lett melet kjøkkenbenk.
  6. Del opp i ti like deler. Form deigklumpene til jevne boller, plasser på stekebrett og la de heve i tre timer til.
  7. Sett stekovnen på maks temperatur, slå ett egg med en skvett melk sammen og bruk en matpensel for å dekke deigbollene med blandingen, dryss over med de sorte sesamfrøene.
  8. Stek i 20 minutter. Snu brettet for å sikre en jevn steking (hvis nødvendig). Kjøl av på rist.

 

Sesammajones

  • Juice fra en ½ lime
  • 2 ss sorte, røstede sesamfrø
  • 4 ss majones

Rør sammen majones, sesamfrø og limejuice

 

Marinert rødløk

  • 2 tynnskårede rødløk
  • 1 bukett fersk coriander
  • 1 prise kvalitetssalt
  • Juice fra 1 og ½ lime

Kutt opp løk, og la de marinere i limejuice, salt og hakket koriander i en halv time.

Noriark

Legg noriarkene på et bakebrett og sett i en ovn som er forvarmet til 200 grader i 2-3 minutter. Ta ut arkene og avkjøl. Knus flakene til pulver i morter eller elektrisk kryddermaskin.

 

Legg opp retten!

Flammegrillet kyllingburger er ferdigstekt og klare til servering rett fra pakken. Om du ønsker de varme kan du gjøre det raskt ett lite minutt på hver side i en stekepanne.

Legg deretter opp brød, kyllingfilet og tilbehør slik du ønsker, og server. God fornøyelse!

Fortell dine venner om dette: