Sky og fugl
Sky og fugl

Flammegrillet kyllingfilet med sort ris og pepperrotkrem

Flammegrillet kyllingfilet med sort ris og pepperrotkrem

Fremgangsmåte

Flammegrillet kyllingfilet er ferdigstekt og klar til å spises. Om du ønsker den varm kan det gjøres raskt i stekepannen med ett minutt på hver side.

  1. Kok risen i henhold til pakken/posen – hold den varm
  2. Kok opp buljongen og la den småkoke på lav varme
  3. Visp kremfløte med litt salt og sort pepper. Vend inn nyrevet pepperrot og oppbevar kremen i kjøleskapet.
  4. Basilikumoljen lages ved å sjokk-koke to store never med fersk basilikum i 15 sekunder, fisk ut bladene raskt og kjøl dem ned i en skål med kaldt isbitvann. Ta bladene ut av skålen og klem av vannet, hakk basilikumen og rør den sammen med to priser kvalitetssalt og 2 dl extra virgin olivenolje. Ønsker du en ekstra delikat olje, kan du filtrere den gjennom et kjøkkenhåndkle eller kaffefilter.

    Legg opp på tallerken og server.

Fortell dine venner om dette: