Sky og fugl
Sky og fugl

Grillede kyllingvinger «Habanero»

Grillede kyllingvinger «Habanero»

Fremgangsmåte

Forvarming av grill:

Middels varme (175-220)

Grillmetode:

Ha kyllingvingene i en ildfast form, og grill på indirekte varme under lokk i ca 30 minutter- til vingene er møre og gjennomstekt. Kjernetemperatur 72 grader. Husk steketermometer.

Alternativt kan man steke vingene i en ildfast form i stekeovn. Bak i ovnen på 200 ºC i ca 30 minutter, til vingene er gjennomstekt og gylne. De er ferdige når kjøttsaften er blank ved benet

Ta av grillen eller ut av ovnen og la hvile/avkjøle seg et par minutter.

Utben deretter vingene og hold kjøttet lunt. Du kan enkelt skru ut ben fra vingene ved å løsne de i leddet.

Lag rødløkskompott og chilimajones mens vingene grilles. Når du er ferdig setter du inn pitabrød eller steambuns i forvarmet stekeovn. Følg stekeanvisning på pakken.

Rødløkskompott:

Kutt rødløk i skiver og ha i en gryte. Varm opp sammen med hvitvin, hvitvins eddik, og kok på middels varme i ca 15 minutter, til nesten all vesken er kokt inn og løken er mør og blank.

Chilimajones:

Pisk sammen egg, salt, hvitløk og chili med en stavmikser. Spe med solsikkeolje mens du pisker, til du har en homogen og tykk blanding. Smak til med sitronsaft. Chilimajones kan gjerne lages noen dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

Varm opp pitabrød som anvist på pakken og del de i 4, slik at du får 4 like store båter. Ha i de utbenede kyllingvingene, rødløkskompotten og chilimajones. Smaker også godt med friske grønnsaker og salat.

Vel bekomme!

 

Fortell dine venner om dette: