Sky og fugl
Sky og fugl

Hel asiatiskinspirert kylling

Hel asiatiskinspirert kylling

Fremgangsmåte

Spicy mango- og agurksalat med chili og koriander:

Skrell og kutt mango i fine terninger. Ha i kuttet agurk, finkuttet chili og koriander.Bland sammen og smak til med sitronsaft

Kylling og marinade:

Bland alle ingrediensene til marinaden i en liten bolle og rør om. Finn frem en pose (eks en brødpose) som er stor nok til å putte hele kyllingen i. Ha kyllingen og marinaden i  posen og mariner i minst 2 timer, og helst over natten. Dersom du ikke liker smaken av  szechuanpepper kan du gjerne bruke rosepepper.

Stek kyllingen på 160 grader i ca 2 timer. Sett i steketermometer. Fordi kjøttet tar lengst tid å steke ved låret anbefaler vi at du setter steketermometeret her. Pass på å ikke stikke termometeret helt inn ved benet, men ha det i den kjøttfulle delen. Øs over med stekesjyen ca hver halvtime. Kyllingen er ferdig når den er gyllen, og steketermometeret viser 72 grader ved låret.

Server den helstekte kyllingen sammen med mango og agurksalaten.

 

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: