Sky og fugl
Sky og fugl

Helstekt nyttårskylling

Helstekt nyttårskylling

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte ovnsbakt kylling

  

  1. Tørk av kyllingen med papir og ha på godt med salt og pepper.
  2. Fyll kyllingen med en halv hvitløk og en håndfull timian.
  3. Bind sammen kyllinglårene med hyssing.
  4. Forvarm ovnen til 250 grader.
  5. Ha kyllingen i en ildfast form og sett den i forvarmet ovn i 20-25 minutter. Senk så temperaturen til 210 grader og stek den i 45-50 minutter til.
  6. Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile i minst 15 minutter.

 

Fremgangsmåte grønne asparges

  1. Ha 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne og varm opp til middels styrke.
  2. Legg i asparges og stek dem i 2-3 minutter.
  3. Krydre med salt og ha i en spiseskje med smør.
  4. Snu aspargesene og stek i 1-2 minutter til.
  5. Legg dem over på et fat og hell kraften fra stekepannen over aspargesene.

 

Fremgangsmåte knuste poteter

  1. Kok potetene til de er myke.
  2. Legg de over i en ildfast form og bruk en gaffel til å knuse dem.
  3. Krydre med salt, pepper og en håndfull frisk timian.
  4. Legg 8 sitronskiver over og ha på litt olivenolje.
  5. Bland alt godt sammen og stek det i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

 

Fremgangsmåte regnbue gulerøtter

  1. Legg gulerøttene i en ildfast form.
  2. Fordel 2 ss smør i formen og krydre med salt, pepper, koriander og brunt sukker. Bland alt godt sammen. Pass på at gulerøttene ikke ligger oppå hverandre.
  3. Sett de inn i forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter. Rør i formen halvveis i steketiden.

 

Fremgangsmåte bønnesalat

 

  1. Bland kikerter, hvite bønner, avokado, sorte oliven, rød løk, cherrytomater, 3 ss sitronsaft og 6 ss olivenolje i en bolle.

Ha på salt og pepper etter smak.

Fremgangsmåte brent brokkoli

1. Forvarm ovnen til 230 grader.

2. Vask og rens brokkoli

3. Del brokkolien i buketter jevne i størrelse og legg dem på en bakepapirkledd stekebrett

4. Ringle over 2 ss olivenolje og strø på salt og pepper, bland godt sammen

5. Stek i ovnen i 20 minutter, snu de halveis i steketiden

Fortell dine venner om dette: