Sky og fugl
Sky og fugl

Kremet jordskokksuppe

Kremet jordskokksuppe

Fremgangsmåte

Jordskokksuppe:

Vask, skrell og kutt jordskokkene i grove terninger. Ha olje i en varm gryte, og ha i hakket hvitløk, sjarlottløk og jordskokkbitene. La alt bli blankt, uten at det blir brunt. Ha så i hvitvinen og reduser ned 2/3 deler. Ha deretter i melk, fløte og buljongterning og kok i ca 30 minutter, til jordskokkene er helt møre. Sil vekk ca halvparten av vesken i en egen beholder. Kjør jordskokkene og resten av vesken i en blender eller med en stavmikser til en glatt og fin suppe. Spe med den resterende vesken til rett konsistens.

Smak til med salt og pepper og sitronsaft.

Kylling:

Krydre filetene med salt og pepper.

Stek filetene i stekepanne med 1 ss solsikkeolje i ca 2 minutter på hver side, til de er gyllene. Stek de ferdige i stekeovn på ca 180 grader i 10-12 minutter. Filetene er ferdig når de er gjennomstekt og har en kjernetemperatur på 72 grader.

 

Bønnesalat:

Kutt aspargesbønnene i 2 på langs. Rens bønnene og ta de ut av belgen.

Ha bønnene i lettsaltet, kokende vann i ca 1 minutt før de avkjøles i isvann.

Ha lettkokte bønner og finkuttet sjalottløk i en gryte sammen med olivenoljen og varm opp.

Server bønnesalat og stekt kyllingfilet sammen med varm jordskokksuppe.

Fortell dine venner om dette: