Sky og fugl
Sky og fugl

Krydrede kyllinglår med rødbeterisotto

Krydrede kyllinglår med rødbeterisotto

Fremgangsmåte

Kyllinglår

Bak lårene i stekeovn i ca. 45 minutter på 180 ºC, til de er gylne, gjennomstekt og har kjernetemperatur på 72 ºC.
Lårene er ferdige når de har blank kjøttsaft inn mot benet.
La lårene hvile noen minutter før servering.

Rødbetepuré:

Vask, skrell og kutt rødbetene i terninger og kok de møre i lettsaltet vann.
Kjør de i en kjøkkenmaskin til en jevn og glatt puré.

Rødbeterisotto:

Bruk en stor kasserolle, og stek løk og hvitløk i olje til den er blank.
Tilsett risen og vend den godt inn i oljen.
Hell varm kyllingkraft over risen til den er dekket.
Spe med mer kraft etter hvert som den koker inn.
La risen småkoke under lokk i 18-20 minutter. Rør om av og til.
Bland rødbetepuré sammen med den ferdig kokte risottoen, og tilsett parmesan, mascarpone og smør.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server risottoen sammen med de bakte lårene.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: