Sky og fugl
Sky og fugl

Grillspyd med maissalsa og avocadokrem

Grillspyd med maissalsa og avocadokrem

Fremgangsmåte

 

Har du grillspyd av tre – legg dem i kaldt vann minst en halv time før du skal tilberede spydene.  Disse bør være gjennomfuktet, slik at de ikke tar fyr på grillen. Fyr opp grillen.

 

For salsa skrelles maiskolbene før du kutter maiskjerner fra stilken (hvis du bruker hermetisk mais må du la dem drenere godt). Stek mais i en tørr panne over middels varme, for så å kjøle ned. Skjær paprika, tomat, agurk og rødløk i terninger og bland dem med maisen i en bolle. Tilsett finhakket chili og koriander og smak til med saften og skallet av 2 lime.

 

Ta skallet av avokadoene og fjern stenen. Mos avokado med saften av en lime og smak til med salt.

 

Del kyllingfiletene på lans og tre filetene på grillspydene. Skivene kan gjerne være ca 1 cm store. Pensle med olje. Krydre med salt, pepper og grill i et par minutter på hver side til kjøttet er gjennomstekt. Snu ofte slik at de får fine grillstriper.

Griller du de delte limene gjør disse seg godt til dekorasjon.

 

Legg på fat og server med salsa og avokadokrem. Ha gjerne tortillachips ved siden av.

Fortell dine venner om dette: