Sky og fugl
Sky og fugl

Kyllinggryte med cashews

Kyllinggryte med cashews

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte kyllinggryte:

-600 g Kylling Lårfilet
-2 lime (saften)
-50 g epice
-salt og pepper
-1/2 ts paprika krydder
-3 fedd hvitløk
-3 ss oliven olje
-1 løk
-2 ts tomat pure
-2 dl kylling buljong
-1 ss tørket timian
-2 ss eple eddik
-saften av ½ appelsin
-1 rød paprika
-3 klyper salt
-5 sjalottløk
-150 cashewnøtter
-30 g smør

  1. Mariner kyllingen i lime saft, hvitløk, krydder, salt, pepper, paprika krydder og epis. Sett det i kjøleskapet, og la det marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten hvis du har tid.
  2. Varm opp olje i en kasserolle på middels styrke.
  3. Brun kyllingbitene på begge sider i 3-4 minutter. Ta så ut kyllingen.
  4. Kutt løken i små biter, og hakk hvitløken. Ha hvitløken og halvparten av løken i kasserollen, og stek til den er gjennomsiktig. Bland i tomatpure og rør rundt. Etter 1 minutt ha i kyllingen, tilsett vann, eddik, timian, appelsinsaft og strimlet paprika. Sett på et lokk og la det putre i 20 minutter.
  5. Stek cashewnøtter i smør til de er lett brunet, og ha de i gryta. Bland godt sammen i noen minutter.
  6. Server med ris, svarte bønner og pikliz.

 

Fremgangsmåte pikliz:

-1/2 hodekål

-3 gulerøtter revet

-6 vårløk

-1 rød paprika, revet

-4 habanero chili, skivet

-2 lime (saften)

-2 klyper salt

-5 fedd hvitløk, revet

-4 stilker frisk timian (bladene)

-10 nellikfrø

-15 svarte pepperkorn

-110 g epleedikk

-110 g hvitvinsedikk

Bland alle ingrediensene godt sammen med hendene. La det stå på kjøkkenbenken i to dager. Sett den så i kjøleskapet.

 

Fremgangsmåte epis:

– 1 bunt frisk bladpersille
-15 blader frisk timian
-10 fedd hvitløk
-2 grønne paprika
-1 gul løk
-6 vårløk
-1 ts nellik
-1 ts tørket basilikum
-1 ts cayenne pepper
-2 ts grønnsaksbuljong pulver

Rens alle grønnsakene og ha de sammen i en blender eller bruk en stavmikser for å få en glatt konsistens.

 

 

Fortell dine venner om dette: