Sky og fugl
Sky og fugl

Kyllingvinger med paprikasalsa

Kyllingvinger med paprikasalsa

Fremgangsmåte

Ha kyllingvingene i en ildfast form. Gni dem inn med godt grillkrydder.

Hvis du er i det litt avanserte hjørnet kan du gjerne lage grillkrydderet selv.

Her er et forslag til kryddersammensetning:

Hjemmelaget grillkrydder

  • 1 ss havsalt
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 ½ ss paprikakrydder
  • ½ ss sort pepper
  • ½ ss hvit pepper
  • ½ ss hvitløkspulver
  • ½ ss malt koriander
  • ½ ss spisskummin
  • ¼ ss chillipulver

Bak vingene i ovnen på 200 ºC i ca. 30 minutter, til vingene er gjennomstekt og gylne.
Vingene er ferdige når kjøttsaften er blank ved benet. La vingene hvile et par minutter før servering.

I sommersesongen kan kyllingvingene stekes direkte på grillen og gjerne serveres som nydelige ventevinger.

Lag en paprikasalsa med finhakket hermetisert paprika,  finhakket løk og hvitløk, spisskummen og persille. Ønsker du en helt jevn saus kan du følgelig kjøre blandingen en runde med stavmikser. Smak til med Tabasco , salt og lime juice.

Bland en enkel salat med mais, tomater og ruccula, vend inn olivenolje og litt salt. En morsom vri er å steke/riste maiskornene lett i pannen i 3-4 minutter med olje og chili før du har den i salaten.

Fortell dine venner om dette: