Sitronstekte kyllinglår med tzatziki
Fremgangsmåte
Kyllinglår med sitronmarinade:
Skru på stekeovn på 120°C .
Gni inn salt og pepper på kyllinglårene og stek de i stekepanne. Stek på middels varme med skinnsiden ned slik at skinnet blir sprøtt, ca. 5 minutter på den ene siden og 3 minutter på den andre siden.
Sett lårene på ovnsrist med stekebrett under eller legg i ildfast form.
Stekes i ovn i ca. 30-40 minutter eller til steketermometer viser 70-72°C. Når kyllingen står i ovnen, river du sitronskall og hvitløk. Bland dette med saften av sitronene, olivenolje og persille. Hell blandingen over lårene når de kommer ut av ovnen.
Rotgrønnsaker:
Skrell og skjær grønnsakene i små biter, gjerne så like som mulig i størrelse slik at de får den samme koketid.
Kok opp en kjele med vann og salt rikelig. Legg rotgrønnsakene i kjelen og kok 3-5 minutter. Kjøl av med kaldt vann/isvann og deretter sil av vannet. Smelt smøret i pannen og vend inn rotgrønnsakene.
Smak til med salt , pepper, sitron og estragon.
Tzatziki:
Del agurken i to på langs. Skrap ut den mye kjernen. Kutt resten av agurken i tynne, fine strimler. Bland agurk med et finhakket/finrevet hvitløksfedd, yoghurt, olivenolje og salt og pepper. Spar gjerne litt av olivenoljen og hell denne over som dråper på toppen av dressingen.