Sky og fugl
Sky og fugl

Timianstekt kyllingbryst med kantarellrisotto

Timianstekt kyllingbryst med kantarellrisotto

Fremgangsmåte

Kylling

Varm opp pannen og tilsett olje og smør. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek lett i en panne på begge sider med knust hvitløk og timian. Sett filetene på et stekebrett. Stek i 90 ° ovnen ca 20-30 minutter avhengig av størrelse. Bruk steketermometer. Hold deg inn i den tykkere delen av brystet, og når temperaturen har nådd ca 62 ° så er kyllingfiletene ferdig.

Risotto

Stek soppen brun i smør og olje. Stek løken blank i en panne med olivenolje. Tilsett risottoris og bland godt og stek lett slik at risen blir blank og fin. Tilsett en del av buljongen i pannen slik at risen dekkes med væske og stek i ca 15-18 minutter med konstant tilsyn og påfyll av buljong. Risen skal ha en klar kjerne i midten, men ikke være for harde. Avslutt med smør, ost og sopp og server umiddelbart. Risottoen skal være kremaktig og ikke klebrig.  Pynt med friske basilikumblader Velbekomme!

Fortell dine venner om dette: