Timianstekt kyllingbryst med kantarellrisotto
Fremgangsmåte
Kylling
Varm opp pannen og tilsett olje og smør. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek lett i en panne på begge sider med knust hvitløk og timian. Sett filetene på et stekebrett. Stek i 90 ° ovnen ca 20-30 minutter avhengig av størrelse. Bruk steketermometer. Hold deg inn i den tykkere delen av brystet, og når temperaturen har nådd ca 62 ° så er kyllingfiletene ferdig.
Risotto
Stek soppen brun i smør og olje. Stek løken blank i en panne med olivenolje. Tilsett risottoris og bland godt og stek lett slik at risen blir blank og fin. Tilsett en del av buljongen i pannen slik at risen dekkes med væske og stek i ca 15-18 minutter med konstant tilsyn og påfyll av buljong. Risen skal ha en klar kjerne i midten, men ikke være for harde. Avslutt med smør, ost og sopp og server umiddelbart. Risottoen skal være kremaktig og ikke klebrig. Pynt med friske basilikumblader Velbekomme!