Sky og fugl
Sky og fugl

Urtemarinert lårfilet med persillerisotto

Urtemarinert lårfilet med persillerisotto

Fremgangsmåte

Urtemarinert lårfilet:

Finkutt hvitløk, og bland sammen med salt og finkuttede krydderurter. Bland tilslutt i solsikkeoljen, og ha i lårfileten. La dette marinere minimum 30 minutter.

Stek eller grill lårfiletene på middels varme, til de er gyllene og gjennomstekt.

 

Persille risotto:

Stek løk og hvitløk i solsikkeolje i en gryte, til de blir blanke. Ha i risottorisen, og la denne også bli blank. Ha deretter i hvitvin, og la denne koke helt inn mens du rører kontinuerlig. Spe deretter med kyllingkraften, ca 1 dl av gangen. Vent med å ha i ny kraft før den eksisterende er kokt inn. Gjenta dette til risottoen har korrekt konsistens, ca 18-20 minutter. Ta gryten av varmen, og vend til slutt inn persille, parmesan og smør. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server lårfiletene sammen med risottoen.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: