flammegrillet filetburger i pita
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillet kylling i pita

15 min | Enkel

Deilig greskinspirert pita til late sommerdager.

Ingredienser

Tzatziki

150 g
gresk yoghurt
0.5 stk
agurk
1 fedd
hvitløk
1 klype
salt og pepper

Mangosalat

1 stk
rød chili
0.5 stk
rødløk
0.5 stk
lime (saften)
1 håndfull
frisk koriander, finhakket

Pitabrød

2 stk
pitabrød
1 pk
Kyllingfilet
0.5 boks
svarte bønner
0.5 stk
avokado
Nyhet
Flammegrillet kylling i pita

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Deilig greskinspirert pita til late sommerdager.

Slik gjør du

Tzatziki

Skrell og rasp agurken og press ut så mye vann som mulig fra agurkstrimlene.

Knus hvitløk og bland sammen agurk og gresk yoghurt i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Mangosalat

Kutt mango, rødløk og chilli i små biter. Ha det i en bolle og bland inn limesaft og finhakket koriander.

Pitabrød og kylling

Sett ovnen på 200 grader.

Kutt avokadoen i terninger.

Varm de sorte bønnene i en gryte på lav varme.

Stek/grill kyllingfilet.

Varm pitabrødene i ovnen et par minutter.

Legg dem på et fat, skjær en åpning på den ene siden og fyll dem med tzatziki, mangosalsa, sorte bønner, avokado og kyllingfilet.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Nyhet
Flammegrillet kylling i pita