Prosjekt Haiti

Prosjekt Haiti

Samfunnsansvar Prosjekt Haiti

prosjekt haiti 2020

Den 7. september 2019 reiste fem stolte medarbeidere på sin livs tur til Haiti for å bistå lokalbefolkningen i å bygge kyllinghus, og lære bort det vi kan om drift av kyllinggårder.

Lite visste vi at vi skulle havne midt oppe i et kuppforsøk der senatet ble stormet, som følge av at regjeringen nektet å betale de internasjonale olje og gasselskapene for innførsel av bensin og gass til øya.

Tross de mange og relativt omfattende protestene, høy uro og tidvis krisestemning fullførte vi byggingen av 3 kyllinghus. Vi møtte massevis av familier, hundrevis av glade barn. Vi fikk oppleve ettervirkningene av store naturkatastrofer og virkelig føle på kroppen hva det vil si å være og bo i et av verdens aller fattigste land.

reisebrev

Følg våre fem video-reisebrev i linker under hver episode

Episode 1

De siste ukene før avreise ba vi gjennom sosiale medier om våre følgere ville hjelpe oss å donere verktøy de ikke lenger brukte. I forhold til en gjennomsnittlig månedslønn er verktøy på Haiti vanvittig dyrt, og verktøyet ville hjelpe med oppbyggingen og driften av kyllinghusene. Vi ønsket derfor å legge igjen så mye verktøy som mulig. Og for en respons vi fikk!

Se første Episode her!

episode 2

Haiti ligger i det Karibiske hav, og deler øy med Den Dominikanske republikk. Større forskjeller på naboland finnes vel ikke i verden. Vi ankommer Haiti, og starter arbeidet med å bygge kyllinghus. Vi besøker også kyllinghusene som vår søsterbedrift i Irland bygget i 2018 og ser med egne øyne hvordan hjelpen kommer til knytte i lokalsamfunnet. Det nytter å hjelpe!

Se episoden her!

Episode 3

Vi er kommet godt i gang, og kyllinghusene begynner å ta form. En av de viktigste kriteriene er at husene kan stå i en orkan, så det er avgjørende med et godt fundament og solid reisverk i stål. Verktøyet vi samlet inn kommer veldig godt med – en stor takk til alle som bidro! En bensinmangel på Haiti har skapt uro og demonstrasjoner, og vi får virkelig føle hvordan livet på Haiti fortoner seg.

Se episoden her!

Episode 4

Bensinkrisen på Haiti skaper kaos og ting går ikke helt som planlagt. Vi vet ikke om vi får nok bensin til å komme tilbake til Port Au Prince, der vi skal fly hjem fra. Til tross for situasjonen klarer vi å bygge videre, og det er ikke lenge igjen før alt står ferdig. Noen av oss fikk lov til å bli med på ekspedisjonstur ut til en øy for å se hva kyllinghusene kan bidra med i lokalsamfunnet. ?

Se episoden her!

Episode 5

Turen nærmer seg slutten. Vi ferdigstiller kyllinghusene og forbereder oss på hjemturen. Selv om oppholdet på Haiti på mange måter var krevende med mange sterke inntrykk, sitter vi igjen med god minner og enorm takknemmelighet ovenfor folkene vi har møtt. Vi har sett og bygget håp i en situasjon som for mange virket håpløs, og det har gitt oss mye å gi av vår kunnskap. Takk for oss, Haiti! ❤️

Se episoden her!

Takk for turen!
Stolte medarbeidere etter en ukes innsats som bygningsarbeidere på Haiti
Anette, Audrius, Tea, Astrid og Morten

Vårt sosiale ansvar

I Den Stolte Hane er vi stolte over å ta ansvar

Les mer om vårt CSR program her