
Hjertesalatbåter
10 min | Enkel
Ingredienser
Hjertesalatbåter
1 pakke
planteprotein
8 blader
hjertesalat
1 boks
mais
2 dl
syltet rødløk
1 stk
mango
4 stk
vårløk
1 stk
chili
8 ss
guacamole
2 stk
avokado
1 stk
lime, saften
2 fedd
hvitløk
1 potte
koriander
100 g
tortillachips
8 ts
rømme
Syltet rødløk
3 stk
rødløk
1 dl
eddik
1 dl
vann
1 ss
sukker
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En sunn og frisk taco av hjertesalatblader.
Slik gjør du
Syltet rødløk
Bland eddik sukker og vann i en liten kasserolle kok det opp, kutt rødløk i skiver. Avkjøl laken og hell over rødløken la det stå i 2 – 3 timer. Kan også kjøpes ferdig i butikk.
Varm opp planteprotein.
Mos avocado og bland med presset hvitløk, finkuttet koriander, saften fra en lime og smak til med salt og pepper.
Finhakk chili. Skjær mango i båter og skjær vårløk i strimler.
Bruk hjertesalatbladene som bunn og legg det andre lagvis oppå.
Dryss på med knuste tortillachips og finhakket chili etter ønske.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
