Kycklingfars_vafflor_grund

Taco på grønnsaksvafler

45 min | Veldig enkelt

Sett en ny vri på lørdagslunjsen - bytt ut tortillalomper med grønnsaksvafler!

Ingredienser

Kyllingkjøttdeig

olje til steking
1 pose
taco spice mix (gjerne chicken taco spice mix)
0.5 dl
vann

Salsa

1 pakke
(ca 20) cherrytomater
1 stor neve
fersk koriander
2 ss
matolje
0.5 dl
sitronjuice fra presset sitron
1 ss
spisskummin
salt og pepper

Vafler

0.5 liter
melk
2 dl
hvetemel
3 dl
gulrøtter, revet
3 dl
rødkål eller vanlig kål, revet
1 dl
rødløk, finhakket
2 ss
smeltet smør eller flytende margarin
3 stk
egg
2 ts
bakepulver

Til servering

0.5 boks
lettrømme
1 stk
avokado, skivet

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sett en ny vri på lørdagslunjsen - bytt ut tortillalomper med grønnsaksvafler!

Slik gjør du

KJØTTDEIG:

Stek kyllingkjøttdeig i olje. Tilsett krydder og vann.

Nb. Dette er en perfekt restematoppskrift! Bruk gjerne rester fra tidligere kyllingtacomiddager – både kjøtt og grønnsaker kan gjenbrukes. Er grønnsakene litt slappe, mos dem og ha dem i røren.

TOMATSALSA:

Lag salsa av de delte cherrytomatene, olje, sitronjuice, koriander og krydder

VAFFELRØRE:

Bland melk, mel, bakepulver egg og smør  sammen. Bruk gjerne håndvisp. Rør inn grønnsaker, gjerne på lavere hastighet.

Varm opp vaffeljern, og stek herlige og sprø grønnsaksvafler. Det kan lønne seg å smøre vaffeljern. Bruk enten smør/margarin eller olje/formfett.

Ønsker du å bruke andre grønnsaker er det selvsagt fritt frem. La fantasien sette begrensninger!

Server deilige, nystekte vafler med tacokylling, tomatsalsa og rømme.

 

Håper det smaker!