La barna slippe til på kjøkkenet!

Barnas Bistro La barna slippe til på kjøkkenet!

I 2018 gjennomførte vi en stor, landsomfattende undersøkelse, der vi inviterte familier fra hele landet til å lage mat sammen. Resultatene var overveldende.

Av familiene som deltok ble det rapportert tilbake at man lo mer sammen, at man brukte mindre tid på skjerm og at man ble mer harmoniske – og viktigst av alt i en travel hverdag. Familen var mer sammen.

Samtidig så vi at barna hadde enorm glede av å slippe til på kjøkkenet – og at de har MYE å bidra med.

Vi ønsker å inspirere småkokker og småredde foreldre til å gjøre kjøkkenet til en arena for de gode opplevelsene, og slår et slag for sunn, god og spennende mat også til barn.

#barnasbistro

Bli med på barnas bistro!

Barnas Bistro er barnas eget opprør mot trauste, triste barnemenyer. Nå har de selv tatt full kontroll over sin egen middag, og vil vise foreldre hvordan mat til barn virkelig kan lages – nemlig sunn, spennende og full av smak!

Se: Kattis hasta la pasta

SE: Marias rakettkylling

Fordel ansvar – Mer matglede til hele familien

Ved litt planlegging på forhånd involveres hele familien lett i middagslagingen. Barna blir ekstra ivrige hvis de både får lov til å være med å bestemme, men også får lov til å lage maten. Sender du dem i butikken med lommepenger for å handle middag kan man få noen overraskelser, men vår erfaring er at barna mestrer handling ypperlig. Og selv om du kanskje får noe annet enn det du hadde tenkt, er tidlig ansvar for handling og middagslaging ofte både til glede og avlastning for familiens voksne.

La barna bli med i middagsplanleggingen!