Den Stolte Hane Om oss

Stolt leverandør av norske egg og kylling

Vår historie startet tilbake i 1999, med en gjeng ildsjeler på Jæren som ville utfordre monopolistiske tilstander, og vi har i dag ca. 390 ansatte fordelt på våre 4 ulike lokasjoner. Vi er eid av det svenske børsnoterte selskapet Scandi Standard – men alle innsatsfaktorer er norske; kyllingen, våre bønder, våre produksjonslokaler og vår administrasjon. Fordelen med å være en del av Scandi Standard er læring på tvers av markeder og stordrift på innkjøp av nytt utstyr. Dette bidrar til at vi raskere kan omstille og ta i bruk ny teknologi. Videre arbeider vi også med bærekraft på tvers av landene, og har felles mål som vi rapporter på.

Våre dyktige bønder har som mål å levere høy kvalitet, og vi skal levere de beste produkter til våre kunder. Vi skal også ha en effektiv produksjon og gode relasjoner til våre kunder og til forbruker.

Kylling fra Jæren

Kyllingproduksjonen vår holder til på Jæren i Rogaland. De siste årene har vi vokst fra å ha 32 stolte Jær-bønder til å ha i overkant av 90 bønder knyttet til vår kyllingproduksjon. Vi er deleier i Nærbø kyllingslakteri, som ligger vegg i vegg med våre produksjonslokaler på Nærbø.

Norske egg

Vi har i tillegg omlag 70 bønder tilknyttet vår eggproduksjon, og vårt eggpakkeri ligger i Ski i Akershus. Vi leverer kun frittgående, frilands- (utegående) og økologiske egg til norsk dagligvare. Vi er glade for å bidra til at dine måltider både blir sunne og smakfulle – med norskproduserte egg av høy kvalitet.

Uavhengig aktør i flere kanaler

Den Stolte Hane er en uavhengig kylling- og eggprodusent som både leverer egne merkevarer og Private labelprodukter (PL) innen hvitt kjøtt og egg. Våre varemerker er Den Stolte Hane i forbrukermarkedet, og Vestfold Fugl innen storhusholdning. Både for egg og for kylling har vi egen og uavhengig verdikjede fra produsent, til produksjon og ut til forbruker.

dagligvare

Vi har en betydelig markedsposisjon innen kylling. Tall fra NielsenIQ viser at Den Stolte Hane hadde en markedsandel på 33 % i verdi på fersk og frossen kylling i 2023. For egg har vi en markedsandel på 25% i 2023. Du finner våre produkter hos COOP, NorgesGruppen og Bunnpris.

storhusholdning

Vi er en uavhengig aktør innenfor Storhusholdning som har avtaler med de fleste grossister. Markedsandelen er på ca. 23% (Intrack 2023). Vi leverer et skreddersydd utvalg til restaurant, kantine, catering, hotell, offentlige institusjoner, samt bensin og kiosk.

industri

Vi leverer også kylling til industrikunder. Det vil si kunder som bruker våre kyllingprodukter i sine produkter (eks som ingrediens i ferdigretter).