Egg

Den Stolte Hane Egg

fra den stolte hane

GODE EGG FRA STOLTE BØNDER

Den Stolte Hane har i dag omlag 70 eggbønder med ulike driftsformer; frittgående inne, , frittgående ute og.  økologisk produksjon av egg. Felles for alle egg fra Den Stolte Hane-bønder er at de er fra frittgående høner.

Bøndene som leverer til oss er geografisk plassert helt fra Karmøy i vest, til Steinkjer i nord og ikke minst holder mange av våre produsenter til rundt på Østlandet. Produsentene våre er engasjerte og brenner for god drift og dyrevelferd. På mange av gårdene er hele familien involvert i drifta, og de bruker flere timer på dyrene hver eneste dag.

eggpakkeri i ski

I Ski ligger eggpakkeriet til Den Stolte Hane som tar i mot trygge norske egg fra alle våre bønder.  

På eggpakkeriet i Ski pakkes det om lag 800 000 egg hver dag. Alle eggene går igjennom strenge kvalitetsrutiner der de gjennomlyses, sjekkes for skader, og vektsorteres før de pakkes og sendes ut i butikk. Eggene fra Den Stolte Hane ender opp i COOP-butikker i hele landet.

gode egg fra stolte bønder

våre egg

visste du at

våre bønder

Er å finne på fra Østlandet og opp til Trøndelag

NORSKE EGG I VERDENSKLASSE

Norske egg er i verdensklassen når det gjelder trygg mat. Det er kun Norge, Sverige, Danmark og Finland kan garantere salmonellafrie egg.  Alle norske kommersielle eggprodusenter deltar i Overvåkingsprogrammet for Salmonella. Det betyr at du trygt kan spise rå egg uten å bli dårlig, forutsatt at de er pakket på et godkjent eggpakkeri. Denne garantien har man ikke ellers i utlandet, der risikerer man å bli dårlig av å spise dårlig varmebehandlende egg. Men i Norge kan du altså spise både bløtkokte egg og rennende eggerøre uten å bli dårlig.

Norske høner er i verdensklassen når det gjelder helsestatus. Det er små flokker sammenlignet med utlandet, dødeligheten er generelt lav og det er ingen systematisk bruk av antibiotika i norsk fjørfenæring, ei i resten av landbruks Norge. Den norske fjørfenæringa har vedtatt en egen handlingsplan for dyrehelse og dyrevelferd og jobber systematisk med å opprettholde dette.

Dobbeltplomme

Våre verpehøns legger ca 6 egg i uken. Unge høner legger små egg, og eldre høner legger større egg. Noen dager «glemmer» de unge og noe uerfarne unghønene å legge egg, og påfølgende dag vil man kunne få egg med to plommer, såkalt dobbeltplomme.

egg er fantastisk

Proppfullt av næringsstoffer og proteiner

Les mer om EGG her

forpliktelser i dyrevelferdsprogrammet (DVP)

Den Stolte Hane har sammen med resten av fjørfenæringa jobbet med å etablere et Dyrevelferdsprogram for verpehøns.

Den Stolte Hane har forpliktet som varemottaker, på lik linje som for slaktekylling, for at alle bønder som leverer egg til Den Stolte Hane følger kriteriene i programmet. Vårt eggpakkeri vil også bli fult opp  og bli revidert på at vi følger opp pliktene våre i henhold til DVP.

Dyrevelferdsprogrammet krever egen revisjon, ekstern tredjepartsrevisjon hvert 3. år, helseovervåkingsbesøk, produksjonskontroll og kurs i avlivning av fjørfe. Den Stolte Hane tar dyrevelferd på alvor. Dyrevelferdsprogrammet stiller strenge krav til hver eneste bonde. Den Stolte Hane har forpliktet seg til å sørge at bonden følger disse kravene

GOD HELSE OG LAV MEDISINBRUK

Vi er stolte av å delta i dyrevelferdsprogram som sikrer god dyrevelferd og god drift.  

Mer informasjon om HelseFjørfe finnes her;

HelseFjørfe

La deg inspirere

Frokost, lunsj, mellommat eller middag?

Finn smakfull inspirasjon her
I salat, på brødskiven, som eggerøre eller omlett. I kaker, annen bakst eller i matlaging – EGG er fantastisk!