MORO MED

EGG

Egget har lenge vært en viktig del av påsken, enten det er malt i farger eller fylt med godteri. Sett deg ned med familie og venner i påsken og lag et eget påskeverksted! Påsken har ingen aldersgrense, så her kan store og små få leke seg med morsomme prosjekter og kreative ideer. Visste du at du kan gro urter fra eggeskall? Eller at du kan farge egget med grønnsaker? Du kan gjøre mye mer enn å bare male egget, og her får tips til noen spennende muligheter.

Påskeverksted

MED SEBASTIAN

Vi har gjort det enkelt for deg! Sebastian Solli, skaperen av Den store dorullnisseboka, vil vise deg hvordan du kan lage ditt eget påskeverksted med tre spennende oppgaver: Påskefigurer av egg, farge egg med naturlige råvarer, og gro urter i eggeskall. Sebastian elsker å lage små figurer og være kreativ hjemme. Under vil du finne videoer og informasjon om hvordan du enkelt lager dekorasjonene. Det eneste du trenger er egg, godt humør, og vipps så har du et koselig påskeverksted.

Påskefigurer Farge egg Gro egg

Bli med i vår

påskeKonkurranse

Bli med i trekningen av gavekort på Coop til en verdi av 1000kr!
Lag en påskevenn og del din påskefigur med oss på Instagram. Overrask oss gjerne med noe kreativt!
Legg til #Denstoltehane på ditt Instagrambilde, eller send oss ditt bidrag, og vi trekker tre heldige vinnere på påskeaften.

Trykk her for Instagram Trykk her for Facebook

OPPGAVE 1: PÅSKEFIGURER!

Med disse oppskriftene kan du klippe ut og lage de tre figurene: Kylling, påskehare og enhjørning.
Videoene under gir deg gode tips til hvordan du skal sette sammen figuren din. Som Sebastian sier, vær kreativ og lag din egen versjon med glitter, fjær, perler eller garn. Kreativitet har ingen grenser!

Påskekylling

Gul påskekylling som kan dekorere hjemmet ditt. Du kan farge egget med gurkemeie, eller male det i den fargen du vil. Kanskje den skal få en fjær i kronen?

Påskehare

Hvilken farge skal din påskehare ha på skjorten sin? Pynt med paljetter, godteri eller andre morsomme ting. Lek deg frem og lag en hel familie.

Enhjørning

Denne fine enhjørningen kan pyntes med både glitter og stæsj! Lag din egen vri, og vær kreativ. Husk å få med føttene så den kan stå.

slik gjør du det

Påskekylling

Påskehare

Enhjørning

Last ned oppskrift her!

Koden til oppskriftene ligger i
eggekartongen Solgul Plomme som du finner i din
nærmeste Coop-butikk!

Oppgave 2: Farge egg!

Naturlig

farget egg

I påsken er det en tradisjon å male egg i fine farger og pynte hjemmet sitt. Visste du at du kan bruke grønnsaker og andre matvarer for å farge egg? På en enkel og morsom måte kan du farge eggene dine i mange spennende farger og mønstre helt naturlig.

Pynt påskefrokosten med nydelige hjemmefargede egg, eller heng de opp i vinduet og la de freshe opp hjemmet ditt i påsken.

Slik gjør du det

fargevalg

For å farge egget ditt naturlig kan du eksperimentere med mange grønnsaker og matvarer. Tiden eggene ligger i fargebadet vil også gi forskjellige nyanser og fargestyrker, så her kan man leke seg frem til sin favorittfarge. Her er noen tips til fargevalg:

Rødløk skall: Rødbrunt
Gul løk skall: Oransje
Rødkål/blåbær: Blå
Gurkemeie: Gul
Rødbeter: Rosa/brun

Du kan også prøve andre matvarer som kaffe, grønn te, nype-te, og chili. Tilsetter du 1 spiseskje med eddik vil du også se at fargene endrer seg og blir sterkere.
Ønsker du nydelige mønstre, kan du bruke blomster og blader for å gi spennende avtrykk på egget ditt. Se video over for nærmere instruks.

Spis egg

Vet du ikke hva du skal gjøre med alle eggene du får til overs på påskeverkstedet? Lag en deilig omelett, eller imponer med søte pikekyss.

Se oppskrifter med egg her

Oppgave 3: Gro urter!

Grønne fingre

Urter i eggeskall

Visste du at eggeskall inneholder mye kalsium og mineraler som gir planter og urter masse næring? Lag et koselig påskeprosjekt! Så urtefrø i eggeskall og se det gro og spire gjennom påsken. Vær kreativ og tegn hele familien på eggene, og se hvem som får den største sveisen! En superenkel og morsom aktivitet som gleder store og små.

Kryddervalg

Velg din favoritt! Basilikum, koriander, persille eller karse? Du har mange valg. Ulike urter bruker ulik tid på å vokse og spire. Er du av den utålmodige typen, kan du enkelt så karse og se det vokse over kun et par dager.

Potte om

Når urten din vokser seg større, kan du forsiktig knuse egget i hånden din, og plante hele egget i en potte. Slik får den mer plass og kan vokse seg stor og fin. Eggeskall er bra for jorden, så ta det med!

Lag Familien

Tegn på ansikter, lag kropper, eller gjør din egen vri på eggeskallet så det blir en morsom og kreativ urtehage. Spirene vil se ut som hår på hodet til figuren du har tegnet. Blir det piggsveis eller krøller?  

Slik gjør du det

GOD PÅSKE!