«Ingen dyr skal lide og alle kyllinger skal leve et godt liv.»

Hvordan bestemte du deg for å bli bonde?
Jeg, som mange andre på Jæren, er oppvokst på gård og har derfor fått gårdslivet inn med morsmelka siden dag én. Jeg har lenge hatt en annen jobb, men da tilbudet om å ta over Horpestad Gård for broren min kom, trengte jeg ingen betenkningstid. Hele familien min, min mann og alle mine tre barn, elsker livet på gården og alt som hører med. Både min far, farfar og farfars far har drevet gården, og dette var en skjebne jeg for alt i verden ikke ville unnslippe. Min mann driver gård på Grude og jeg driver Horpestad. Det er travelt, men dette er noe vi liker å drive med. Alle barna våre har også et ønske om å drive egen gård selv, så det er ingen fare for at familiedriften på Horpestad skal bli borte med det første.
Hvordan er livet som kyllingbonde?
Det viktigste for meg som kyllingbonde er at ingen dyr skal lide og at alle kyllinger skal leve et godt liv. For å oppnå dette kreves det hardt arbeid, mye omsorg og ikke minst, et strengt dyrevelferdsprogram. Jeg besøker kyllingene to til tre ganger hver eneste dag, og følger utviklingen nøye for å sikre at kyllingen har det bra, vokser slik den skal og får tilstrekkelig med mat og drikke. For at kyllingen skal være sunn og frisk må den også ha nok hvile og søvn. Mine kyllinger har to hvileperioder i døgnet, og sover både på nattestid og på dagtid. Når jeg ser at kyllingene trives, leker og vokser godt, blir jeg stolt av jobben jeg gjør.
Hva betyr ordet «stolt» i Den Stolte Hane for deg?
For min del er jeg er stolt av å være en del av noe og noen som gjør det lille ekstra. Jeg kjenner nesten alle familiene som driver kyllingproduksjon for Den Stolte Hane, og jeg vet at vi alle har samme mål – å levere verdens beste kylling til det norske folk. Vi er en liten og sammensveiset gjeng med bønder, og jeg er kjempestolt av alle sammen.
Til slutt, er det noe du har på hjertet?
Jeg vil bare at alle familiene der ute i dette lille landet skal vite at vi legger hjerte og sjel i jobben vår som kyllingbønder, og jeg håper virkelig at folk merker forskjellen i smaken på en kylling som vokst opp blant bønder som virkelig bryr seg.