Tomatsaus

En spicy tomatsaus til pastarettene dine.

Tomatsaus

Du trenger:

3 stk gulrot

5 løk

2 fedd hvitløk

2 stk rød chili

1 håndfull frisk timian

1 håndfull frisk rosmarin

1 ss ndjua

1 flaske passata

500 g hakkede tomater

2 ss tomatpure

5 dl kyllingkraft

1 ts syltede pepperkorn

1 håndfull frisk basilikum

1 klype salt

1 klype pepper

Slik gjør du:

Kutt og rens

Kutt alle grønnsakene i små biter.

Kok og tilbered

Varm opp litt olivenolje i en kjele, og ha i alle grønnsakene.
La de steke i ti minutter mens du rører hele tiden.

Tilsett nduja og stek den sammen grønnsakene til den er rørt ut.
Ha i tomatpure og la det steke til den «rå» tomat duften er borte.
Tilsett noen hele kvister med rosmarin og timian.

Ha så i passata, hakkede tomater, syltede pepperkorn og kyllingkraft.

Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin til å blande sausen jevn.

Smak til med salt, pepper, timian, rosmarin og basilikum.

Hvis sausen blir for tykk kan den spes ut med kyllingkraft eller vann til ønsket konsistens.
Lag gjerne sausen dagen i forveien slik at smakene får «satt» seg skikkelig.