kyllingfilet eller brystfilet?

Og hva er egentlig forskjellen?

Vi vet ikke hvor langt dette går tilbake, eller hvorfor betegnelsene er ulike – men kyllingfilet omtales som kyllingfilet når den er uten skinn, og som brystfilet med skinn når den er med skinn. Brystfilet er med andre ord det samme som kyllingfilet med skinn. Og kyllingfilet kan omtales som brystfilet uten skinn.

For å holde terminologien slik flest kjenner den velger vi å omtale kyllingfilet med skinn som brystfilet med skinn, og uten som kyllingfilet.

Brystfilet med skinn

Tilberedning:
Krydre fileten med salt og pepper. Stek i nøytral olje med skinnsiden ned i ca. 2 minutter på høy varme til skinnet er gyldent og sprøtt. Snu fileten og stek på den andre siden i 1 minutt. Ta pannen vekk fra varmen og tilsett en klatt smør, et par fedd hvitløk med skallet på og friske urter. Øs med smør og urteblandingen over kyllingen. Sett inn steketermometer og etterstek fileten i ovn på 180 grader i ca. 7–10 minutter, til fileten er gjennomstekt og termometeret viser 72 grader. La fileten hvile i 2 minutter og server.

Kyllingfilet uten skinn

Tilberedning:
Krydre fileten med salt og pepper. Stek i nøytral olje i ca. 1 minutter på høy varme til brystet er gyllent. Snu fileten og stek på den andre siden i 1 minutt. Ta pannen vekk fra varmen og tilsett en klatt smør, et par fedd hvitløk med skallet på og friske urter. Øs smør og urteblandingen over kyllingen. Etterstek fileten i ovn på 180 grader i ca. 7-10 minutter, til fileten er gjennomstekt og steketermometeret viser 72 grader.  Hvil i 2 minutter og server.