Jæren

STOLT KYLLINGPRODUSENT FRA Jæren

Hvor er Jæren?

Jæren betegnes ofte som det lave, flate kystområdet sør for Boknafjorden i Rogaland. Det egentlige Jæren, Låg-Jæren, er den 10–15 km brede randen langs kysten fra Brusand vel 15 km nordvest for Egersund, og 60 km nordover til Tungenes, nordspissen av halvøya mellom Gandsfjorden og Nordsjøen. Dette området, ca. 700 km2, er Norges største lavslette.

Som tingrettsdistrikt omfatter Jæren kommunene Hå, Klepp, Time og Sola, altså bare den søndre delen av det egentlige Jæren, men geografisk regner en Jæren som alle de fem nevnte kommunene på Sør-Jæren og i tillegg Sandnes, Stavanger og Randaberg.

stolt utfordrer fra dag 1

I 2004 samlet to sindige Rogalendinger seg med en grunntanke om at det måtte være plass til flere kyllingmerker i det norske markedet. De dannet selskapet Jærkylling. Den Stolte Hane ble etablert i 1998, og selskapet vokste sakte men sikkert. Fra våre fem første bønder på Jæren har vi i dag omtrent 90 stolte kyllingbønder på Jæren. Vi er stolte av vår opprinnelse, og over å ha vår kyllingproduksjon på Jæren der alle våre bønder bor i kort avstand fra vårt produksjonsanlegg på Nærbø, sentralt på Jæren. Vi skal ha en ansvarlig produksjon der dyrevelferd og bærekraftige løsninger står sentralt i alle ledd, med det nære og lokale som et viktig utgangspunkt.

Alle våre kyllingbønder får kylling fra det lokale Hå Rugeri, som er Norges nest største rugeri

Vårt produksjonsanlegg i næringsklyngen Kviamarka på Nærbø